Sunday, 28 August 2011

Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita




Syarat-Syarat Contest

1) Terbuka kepada semua blogger tak kira lelaki ataw perempuan ataw kedua-duanya sekali -----> me gugurl taw ;)

2) Digalakkan follow blog penganjur Dayah Jelita dan Eien Razak. Sape follow dapat samperit sorang sebijik..hik3 -----> okeh!da follow...mane semperit me??hehe

3) Tulis satu entri penyertaan untuk menyertai contest ini.
  • Tajuk Entri : Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita. -----> me da ltak title entri ni sebijik cm yg uolz nk taw
  • Letak banner contest ini. -----> haip!jelas lg nyata banner tu kt ats neh.
  • Letak gambar pilihan anda sebelum edit dan selepas edit.**
sebelum edit

selepas edit
  • Tulis sedikit penerangan tentang gambar tersebut. -----> time ni me sdg berarak menuju ke dewan sri iskandar aka DSI sempena majlis konvo lah.sempt lg tu me ber"peace".senyum xingt dunia.thanx my aunt coz sempat snap pic me.oh iyelah!nk upah photographer mne lah me mmpu.so,dh lpas tu edit la sndri & itulah hasilnye.
  • Tag seorang rakan dan pastikan dia tahu dia ditag. Kalau rajin anda boleh tolong sebarkan contest ini.-----> me tag cik bell.me dh inform dia kt shoutbox.
  • Linkan entri penyertaan anda ke sini dengan cara meninggalkan komen kat bawah nie..jika tidak macam mana kami nak tahu anda join contest ini kan? -----> nnti dh siap entri ni me link kt awak ye...

4) Syarat-syarat gambar yang hendak diedit.**
  • Gambar berseorangan atau ramai dibenarkan.] -----> me ltak pic me sorg je.
  • Boleh juga jika anda nak edit selain dari gambar manusia contohnya permandangan atau haiwan. -----> xmau...nk ltak gmbr me gk!!ngade2nye me mlm2 ni.
  • Terpulang kepada anda samada nak guna adobe photoshop, picasa, piknik, photoscape, paint dan sebagainya. -----> me guna fully photoscape.cpt & mudah.act,pic ni lame da me edit.
  • Wajib meletak dua keping gambar iaitu sebelum edit dan selepas edit supaya kami dapat nilai perbezaannya. -----> yeay!sudah buk.
5) Pemenang akan dinilai berdasarkan perbandingan gambar sebelum edit dan selepas edit. Faktor yang akan diambilkira adalah kreativiti, keunikan dan kekemasan. -----> uolz perasan x?gmbr me sorg jd 7org??hehe...senyum msti nk tnjuk gg gajah me tu.adoyai...

6) Seramai 10 orang peserta akan dipilih sebagai pemenang. ( mungkin lebih ) -----> hopefully,fuhhhhhhh....=0

7) Pelbagai hadiah ditawarkan untuk para pemenang. Berikut merupakan senarai sponsor dan hadiah yang bakal anda menangi.
-----> seronok gile tgok hadiah contest ni.pndai uolz cri sponsor.bole jd event manager nih.

8) Sesapa yang ada pertanyaan tentang contest ini atau berminat untuk jadi sponsor boleh hubungi kami di :-

-----> ade sape2 x?sile2...jgn malu2 ayam...

9) Tarikh tutup penyertaan adalah pada pukul 11.59 pm 30 SEPTEMBER 2011 -----> ade sebulan lebih lg.so,msti smpt blogger sume nak joinkn.



10) Sekian, terima kasih kerana sudi join :) -----> sama2 kasih :)



4 kata-kata semangat:

Far8 budak baik said...

gudluck k...
dasyat gile hadiah nye..
huhu

aziyati saidin said...

jom join skli ;)

DaYaH JeLitA said...

hehe..thanks sudi join! :)

aziyati saidin said...

DaYaH JeLitA: same 2 ;)

me...

My photo
Klang, Selangor, Malaysia
takot air,tak suke ingat tarikh,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by Blogger