Saturday, 3 December 2011

dari hati ke hati

miss him without his knowledge...

*kadangkala kita perlu menangis untuk mendapatkan kekuatan*

Friday, 9 September 2011

Giveaway : Simple Giveaway HOB

Assalamualaikum...




nak join GA klik banner




1. Follow blog Aishah.(done)
2. Buat entri tentang contest ni. Letakkan banner blog Aishah di atas dalam entri.(done)
3. Tag kalau nak tag.(done)
4. Letakkan url entri pada bahagian komen.(done)



::me tag belog nadhirah::

SELAMAT BERTUNANG BUAT ABG LI & KAK AIZA



tunang abg li

Nilai hantaran kahwin mengikut harga purata terkini & status pelajaran di seluruh semenanjung :

UPSR, PMR/SRP : RM1,000 - RM3,000
SPM : RM3,000 - RM8,000
STPM/DIPLOMA : RM8,000 - RM12,000
DEGREE : RM12,000 - RM15,000
2ND DEGREE/MASTER : RM15,000 - RM20,000
PHD : RM20,000 - RM30,000



me copy info ini from somebody
ini buat me nak khwin cpt nih!!
hantaran kahwin yg me rase membebankan
me tgok mkin lame makin tinggi
pd me, ikutlah kemampuan bakal suami kite
jgn loan sana-sini semata2 utk hantaran kahwin
uolz nak ke berhutang smpi tua byr loan khwin??
xberbaloi rasenye...
malu kat ank cucu nnti
ckuplah dgn bersederhana!

dialog me dgn ibu

kakak: abg joe bertunang hntrn rm_____.(sambil menunjukkan gmbr tunang abg li)
ibu: kenapa ada rm___??(jumlah hantaran tidak genap)
kakak: mane nak taw.kakak pon baru taw.
ibu: klu cm tu suruh joe sediakan rm10,000.
kakak: ok ;) 

::kwn2 me ramai dh khwin::

Wednesday, 7 September 2011

ketat lagi padat!!

harri ni me baru sempat nak tengok timetable class
susun punye susuun
inilah hassilnye

-
-
-
-
-


1. xsyok ar ade kelas hri jumaat.lg2 1 kelas aje.hope nnti lecturer anjak p naik hari laen.
2. xminat betullah tgok ade rompong2 ni.waste a time!act kelas straight tu lg bagus.pd me lah cz me rase at the end,me boleh rehat.
3. sobsobsob...ape yg penting??uolz xnmpk ke??packnye timetable me utk sem 3 nih!24jam memg xcukup.
4. baru me perasan...me ade night class.cis!!seminggu 3x plak tu...


:: mood: tak nak balik melaka ::

Monday, 29 August 2011

khas utk blogger

ikhlas utk semua blogger

-
-
-
-
-

gigih me menulis jawi

:: mesti uolz semua dah ada di kg. kn time ni ::

ini ajelah yg sempat...


cornflake milo

tgn c kecik yg sibuk gk nk tolong
taraaaaaaaaa.....
inilah hasilnye
 :: resipi from my bff, Cira Idris ::


act, cornflake ni msuk dlm freezer je
xpyh bakar pon
budak2 kecik suke lah cz MILO ;)
so,spe2 ade adik kecik mai ajak beraye rumah me!

Sunday, 28 August 2011

Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita




Syarat-Syarat Contest

1) Terbuka kepada semua blogger tak kira lelaki ataw perempuan ataw kedua-duanya sekali -----> me gugurl taw ;)

2) Digalakkan follow blog penganjur Dayah Jelita dan Eien Razak. Sape follow dapat samperit sorang sebijik..hik3 -----> okeh!da follow...mane semperit me??hehe

3) Tulis satu entri penyertaan untuk menyertai contest ini.
  • Tajuk Entri : Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita. -----> me da ltak title entri ni sebijik cm yg uolz nk taw
  • Letak banner contest ini. -----> haip!jelas lg nyata banner tu kt ats neh.
  • Letak gambar pilihan anda sebelum edit dan selepas edit.**
sebelum edit

selepas edit
  • Tulis sedikit penerangan tentang gambar tersebut. -----> time ni me sdg berarak menuju ke dewan sri iskandar aka DSI sempena majlis konvo lah.sempt lg tu me ber"peace".senyum xingt dunia.thanx my aunt coz sempat snap pic me.oh iyelah!nk upah photographer mne lah me mmpu.so,dh lpas tu edit la sndri & itulah hasilnye.
  • Tag seorang rakan dan pastikan dia tahu dia ditag. Kalau rajin anda boleh tolong sebarkan contest ini.-----> me tag cik bell.me dh inform dia kt shoutbox.
  • Linkan entri penyertaan anda ke sini dengan cara meninggalkan komen kat bawah nie..jika tidak macam mana kami nak tahu anda join contest ini kan? -----> nnti dh siap entri ni me link kt awak ye...

4) Syarat-syarat gambar yang hendak diedit.**
  • Gambar berseorangan atau ramai dibenarkan.] -----> me ltak pic me sorg je.
  • Boleh juga jika anda nak edit selain dari gambar manusia contohnya permandangan atau haiwan. -----> xmau...nk ltak gmbr me gk!!ngade2nye me mlm2 ni.
  • Terpulang kepada anda samada nak guna adobe photoshop, picasa, piknik, photoscape, paint dan sebagainya. -----> me guna fully photoscape.cpt & mudah.act,pic ni lame da me edit.
  • Wajib meletak dua keping gambar iaitu sebelum edit dan selepas edit supaya kami dapat nilai perbezaannya. -----> yeay!sudah buk.
5) Pemenang akan dinilai berdasarkan perbandingan gambar sebelum edit dan selepas edit. Faktor yang akan diambilkira adalah kreativiti, keunikan dan kekemasan. -----> uolz perasan x?gmbr me sorg jd 7org??hehe...senyum msti nk tnjuk gg gajah me tu.adoyai...

6) Seramai 10 orang peserta akan dipilih sebagai pemenang. ( mungkin lebih ) -----> hopefully,fuhhhhhhh....=0

7) Pelbagai hadiah ditawarkan untuk para pemenang. Berikut merupakan senarai sponsor dan hadiah yang bakal anda menangi.
-----> seronok gile tgok hadiah contest ni.pndai uolz cri sponsor.bole jd event manager nih.

8) Sesapa yang ada pertanyaan tentang contest ini atau berminat untuk jadi sponsor boleh hubungi kami di :-

-----> ade sape2 x?sile2...jgn malu2 ayam...

9) Tarikh tutup penyertaan adalah pada pukul 11.59 pm 30 SEPTEMBER 2011 -----> ade sebulan lebih lg.so,msti smpt blogger sume nak joinkn.



10) Sekian, terima kasih kerana sudi join :) -----> sama2 kasih :)



Segmen : JOM JOIN GADIS BLOGGER



of course me gadis
 gadis blogger "baru"
sbp tu join segmen ni ;)
me tag awk,dia & kamu

sile klik banner if nak join
::salam perkenalan::

Saturday, 27 August 2011

Kempen: Jom Beri Duit Raya

okeeh!
utk mereka yg amanah,ikhlas & jujur sahaja
me dh besau
xkn dpt wet rye dh
nk bg wet rye pon xbole lg
almklumlh, masih di bangku university
ini je yg mmpu stkt ni,insya'allah ;)

-
-
-

Apa tujuan kempen ini?

Tujuan aku dah jelas dan nyata, kita akan bagi duit raya kepada orang. HOHO



"Bro, gua tak ada duit nak bagi kat orang. Gua sendiri pokai."

Relax dulu bro, meh aku nak bagitahu sikit camne caranya. Jangan gelabah, atau kau memang nak mengelak? #sarcasm

Kempen ini mudah sahaja, ianya berlaku bermula sekarang, sehingga tamat bulan Syawal. Lama tu, sebulan tau. HAHA



Bagaimana?

Mudah sahaja. Korang cuma perlu ikhlaskan diri untuk klik iklan di setiap blog yang korang lawati, hehe.

Aku tahu kebanyakkan (baca : mostly) daripada kita semua ni memang malas gila nak klik iklan kat blog orang. Tapi nak orang datang klik iklan kat blog kita kan? #rollingeyes

Jadi, apa salahnya di bulan raya ini, setahun sekali kita rajinkan diri untuk klik iklan setiap blog yang kita lawati. Tahun ini kita beraya sebagai blogger, jadi mesti kena ada duit raya kan. Walaupun setiap klik itu cuma bernilai beberapa sen, tapi jikalau dikumpulkan dalam masa sebulan, insyaAllah boleh dapat lebih dari RM 2 setiap seorang. Kan? #sengih

Itu sahaja, mudah dan senang je kan?



Camne nak join kempen ni bro?

Mudah jugak, korang cuma perlu copy paste entri ini, dan backlink kepada blog yang berkenaan. Contoh,



Aku nampak entri ni di blog Sergeant Keroro, aku copy dan backlink kepada Sergeant Keroro

Bila korang dah join kempen ini,  tanamkan sifat amanah dan jujur serta ikhlas dalam diri. Ikhlas memberi duit raya kepada orang lain, tanpa menyatakan korang dah klik iklan si polan sekalian.

Itu sahaja rasanya, aku tak paksa korang. Korang join dengan kehendak korang sendiri. #senyum



Selamat berkempen!

jadi, 
'me nampak entri ni di blog From My Fingertip, me copy dan backlink kepada From My Fingertip'.



::tangan yang menghulur leebih baik dari tangan yang menerima::

Friday, 26 August 2011

baju ZARA murah!!

yeay!
parcel dh smpi
from ZARA
mmpu ke??hadoi!
haip,ZARA YUYA la
me buy this
free belt
me pkai dgn inner nnti
gile uolz nk pkai cmni aje
free2 jek kne hambat dgn ayh nnti
my bff plak buy this
cute kn skirt ni
kmi bli sme2 cz postage bole share
kn jimat gtu



*find ZARA YUYA kt FB.ZY xde blog.me tgok price dia cheaper than business on9 lain*


HAPPY SHOPPING =)

kad raya buatku




akhirnye dpt gk me kad raye
thanx cik nur aqilah! ;)
uolz ade??
ni special utk follower dia je okehh

HAPPY EID FITRI

*lentik mata doodle awak ;)




Monday, 22 August 2011

kad raya ikhlas

okeh!
kakak jeles adik dpt kad rye
coz thn ni akak xdpt 1 pon kd rye
sobsobsob ;(
adik me drjh 4
sape lah kwn adik me yg rjin bebenor bg kd rye ni ye??

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

ahax!tak jd jeles la kt adik me
uolz nk taw sbp pe??

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

coz adik dpt kad raya dari TAKAFUL TAK IKHLAS

:: TAKAFUL IKHLAS yg sgguh ikhlas,alang2 dah bg kad raya,selitlh duit raya skli ::

FIRST GIVEAWAY BY CIK ILAGULA

salam pagi uolz
pg2 dah join GA
hope sempt lg ^_^

 syarat syarat kemasukan. 

1. warganegara belog -----> done!klu x,mne bole join GA knknkn???
2. follower cik ilagula yang tercomel (^__^)\/ *aloh tak tak semua comel -----> pg2 ni me nk g taw yg me COMEL coz me xmndi lg (buruk prangai)

cara caranya adalah :
  1. buat satu entri bertajuk : FIRST GIVEAWAY BY CIK ILAGULA -----> tu kt title ats dah buat
  2. letak banner kat atas ni dalam entri tu then linkkan ke entri ila ni.-----> banner pon da tempek...ce try klik :)
  3. bagitahu cik ila kenapa awak nak hadiah yang cik ila offer ni then bebel la ape korang suka. *pikat cik ila taw :P -----> phewittttttt!meh bg pashmina tu kt me ;) nnti bile me pkai msti ingt kt cik ilagula ni...bole la me mlrm rye ni pkai pashmina baru...sweet gitu...nnti kite bole kgsi gye2 nak pkai pashmina ni...act,me suke pkai pashmina...fast & easy...xpyh nk iron2...btol xcik ilagula??jimat mse utk student cm me nih... (fuhfuhfuhhhh,hope cik ila terpikat..awww :))
  4. tag 2 orang kawan dan pastikan mereka tau.-----> me nak tag kt cik fiq. n cik quiela...jom2 join GA ni.cpt2! coz tutup 4 ptg ni.
  5. letak link entri yang korang dah buat kat komen bawah ni. ;) -----> dah siap entri ni nnti bru me ltak okeh...jgn lupe check!




Friday, 19 August 2011

taktik perompak

Pesanan dari PDRM


Jika anda memandu diwaktu mlm dan cermin kereta dilempar telur ayam
jgn ON wiper atau pancut air. 
Terus memandu dgn apa yg mampu dilihat hingga tiba di tmpt slmt. 
Ini krn jika telur ayam bercampur air ia akan menjadi susu 
dan akan kaburkan 92.5% tahap penglihatan kita yg akan memaksa kita berhenti. 
Di situlah kita akan menjadi mangsa perompak. 
Inilah teknik baru yg digunakan perompak di jalanan. 

(Polis Di Raja Malaysia)


::me balik kg. mlm raye::

deru ombak


sejak awl ramadhan td,
me syiok sgguh lyn citer astro ni
sesuai d tonton utk semua lapisan msyrkt okeh ;)
tak lame pon siarannye
30minit aje
fuhhhhhhhhhh........




SINOPSIS

Aliff seorang anak kampung yang bekerja sebagai nelayan dan mahu mengubah nasib diri dan keluarganya. Pergi ke Kuala Lumpur tanpa mengucapkan sepatah kata juga tanpa restu ibunya hingga ibunya Mak Tam sakit kerana rindukan Aliff. Tunangnya Ayu, sanggup untuk menunggu Aliff kerana Aliff berjanji untuk pulang setelah berjaya. 



Tetapi Aliff telah bertemu dengan Tuan Syukur secara tidak sengaja. Tuan Syukur menikahkan anaknya Ira dengan Aliff tanpa mengetahui yang Ira telah mengandung. Tuan Syukur telah meninggal dunia dan meninggalkan harta pada Aliff. Ira mengetahui hal itu dan mahu semua hartanya. Aliff membawa pulang Ira dan membuatkan hati Ayu begitu terguris. Mak Tam mahu Aliff berkahwin dengan Ayu kerana itulah janji Aliff kepada Ayu. Ayu tidak mahu mulanya tetapi demi Mak Tam yang sakit, Ayu ikutkan sahaja. Ira dengki dengan Ayu dan buat segalanya supaya Aliff menceraikan Ayu tetapi Ayu membuktikan bahawa kasih sayang kepada suami mengatasi segalanya. Akhirnya Ira redha dan mahu diceraikan. Ayu meminta jangan bercerai. Rupanya Ira mengidap barah rahim semasa keguguran dulu. Mereka bersama – sama cuba untuk merawat Ira. Mak Tam pula sudah mula sayangkan Ira. 



khatijah tan,NENEKMAK me,norlia ghani

Lakonan: Aqasha, Nabila Huda, Natasha Hudson, Jalil Hamid, Khadijah Tan, Norlia Ghani, Dato’ Ahmad Tarmimi Saregar.


:: xmiss tgok citer ni coz lokasi penggambaran d area rumh nenek me ::
:: di parit 9 timur, sg. besar, selangor ::
:: nenekmak me pon terselit jd extra ::
:: me lame dh tak blik kg ::
:: tuggu nnti cucu lik beraye dgn nenekmak & nenekayah ::
:: rindu suasana hijau kg ::
:: nak main kt palong padi ::

Thursday, 18 August 2011

iftar bersama

cerita semalam....
sekolah-sekolah di Selangor cuti sempena nuzul al-quran
so, me pun cuti gk lah dri mghntr adik2 ke sekolah
me amik kesempatan utk keluar berbuka 
we iftar di RESTORAN RAMAI
ramai x ramai customer uolz dtg lah pukul 6
confirm masuk restoran keluar balik
coz dah penuh
kesiaaaaaaannnnnnnnnnnnnnnnnn.........
nseb me baik coz still ade tmpt kosong
time me msuk pon tgok sume meja da reserved!
act, me ah agk dah
biaselah uolz...tmpt mkn sdp
nak2 bulan pose,cuti plak
so, me terpksa membtlkn hasrat utk mkn di pondok ;(

me =)

air org tamak

ikan kembong bakar.nak order ikan besar2 takot tak habis mkn

kailan ikan masin

tomyam MJ punye n sup cendawan ME punye

telur bungkus 

jengjengjeng...
inilah MJ aka mohd johari bukan michael jackson taw
tp kulit agk2 same tak?
aish,celupar mulut me bln pose ni
hehehe...
btw,thanx sugar daddy coz belanje mkn!
sbp tu pic dia bg extra big cikit

:: order sotong goreng tepung tp xsmpi pon ::

me...

My photo
Klang, Selangor, Malaysia
takot air,tak suke ingat tarikh,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by Blogger